Llibres rebuts 2021
La Biblioteca del Kraken
Llibres rebuts 2024
Si desitgeu que una obra sigui ressenyada a La Biblioteca del Kraken, contacteu a través del següent correu electrònic:
eloikraken@hotmail.com

Aquests són els llibres i revistes rebuts al 2022. Vegeu també els llibres rebuts al
2006
, 2007, 2008, 2009, 2010 ,2011, 2012,2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018 ,2019 ,2020 , 2021, 2022 i 2023




Un cop de ploma
Les històries perdudes

A Stroke of the Pen

(2023)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Refugi Gran A'tuin
(2024)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Vet aquí uns contes redescoberts que Pratchett va escriure amb pseudònim per a diversos diaris durant els anys 70 i 80. Tot i que cap no té lloc al Discmón, prefiguren el món que crearia més endavant i contenen totes les seves marques de fàbrica: enginy, saviesa sarcàstica i imaginació fantàstica.

Coneixereu Og l’inventor, el primer cavernícola que va cultivar el foc, mentre descobreix els alts i baixos del progrés; acompanyareu els fantasmes desnonats de les Torres del Cap Pelat en el seu encantament del Ministeri d’Enuigs; visitareu Blackbury, un petit poble amb una meteorologia estrambòtica i un visitant d’altres mons, i emprendreu una gesta perillosa a través del temps i l’espai amb l’heroi Kron, que s’inicia a l’antiga ciutat de Morpork…

Vint contes primerencs d’un dels autors més estimats del món, cadascun acompanyat d’exquisides il·lustracions en xilografia.

Pròleg de Neil Gaiman




 

 


Aprendre,
si tenim sort

To be Taught,
if fortunate

(2019)

Becky Chambers
Mai Més Llibres
Nüwa
(2024)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

ot just començar el segle XXII, la ciència fa un gran descobriment en el camp dels vols espacials tripulats. Mitjançant un mètode revolucionari anomenat somaformació, els astronautes poden sobreviure en entorns hostils fora de la Terra utilitzant suplementacions biològiques sintètiques. Quan la fragilitat del cos ja no és un factor limitant, els éssers humans poden explorar per fi exoplanetes propers que des de fa molt se sospita que acullen vida.

L’Ariadne és una exploradora així. En una missió per fer l’estudi ecològic de quatre planetes habitables a quinze anys llum de la Terra, ella i els seus companys de tripulació dormen quan estan en trànsit, i es desperten cada vegada amb característiques físiques diferents. Però mentre ells passaven per diferents formes i temps, la vida a la Terra també ha canviat. Davant de la possibilitat de tornar a un planeta que ha oblidat les persones que n’han sortit, l’Ariadme comença la crònica de les meravelles i els perills del seu viatge, amb l’esperança que potser a casa encara hi hagi algú que els escolti.




 



Segona Fundació
Second Fundation

(1953)

Isaac Asimov
Duna Llibres
(2024)

Gentilesa de:


Duna Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Hari Seldon va predir la caiguda de l\'Imperi, i, per tal de restaurar la civilització en el menor temps possible, va crear dues fundacions. La primera va ser establerta a Tèrminus amb coneixement de l’Imperi. La segona, «a l\'altre extrem de la galàxia». La missió d\'aquesta segona Fundació era custodiar el coneixement de la humanitat i protegir-lo durant els segles que durarà el període de barbàrie. La finalitat del Mul, mutant que no figurava a les equacions d\'Hari Seldon i destructor de la primera Fundació, no és altra que descobrir l\'emplaçament d\'aquesta segona Fundació per destruir-la. Ho aconseguirà?

Segona Fundació conclou la primera trilogia d’aquesta lectura imprescindible de la ciència-ficció clàssica. Inspirada en la caiguda i decadència de l\'imperi romà explora la condició humana i les seves possibilitats en un futur llunyà.

.



 

 


Friday
Llibre 2: En una nit freda d'hivern

(2021-2023)

Ed Brubaker
Marcos Martín
Muntsa Vicentea
Mai Més Llibres
(2024)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Guanyador del PREMI EISNER com a Millor Còmic Digital

Un heroi detectiu adolescent a la fi es fa gran en el primer volum d’aquesta obra mestra postjuvenil dels celebrats creadors Ed Brubaker (RecklessPulp, Criminal) i Marcos Martín (The Private EyeDaredevil), amb els colors excel·lents de Muntsa Vicente (The Private EyeShe-Hulk).

El millor amic i soci de la Friday Fitzhugh, en Lancelot Jones (el noi més intel·ligent del món) ha estat assassinat, i la policia del seu petit poble de Kings Hill no està capacitada per resoldre el crim. Ara, la Friday ha de superar el seu dolor i perseguir la justícia en les nits fredes d’hivern, aquest cop tota sola.



 



L'altre costat
(2023)

Ivan Ledesma

Specula
(2023)

Gentilesa de:
Spècula

Comprar
CONTRAPORTADA

L’Alícia, coberta de sang, es presenta a comissaria per confessar l’assassinat de la seva parella. Quan la policia arriba a l’escena del crim, no hi troben res estrany: no hi ha cadàver, ni senyals de lluita, ni taques de sang. Ha estat tot un malson? Una al·lucinació? Pateix l’Alícia algun trastorn? O és que potser la realitat no és única i immutable?

L’altre costat és una novel·la angoixant —plena de picades d’ullet a l’Alícia de Lewis Carroll— en la qual Ivan Ledesma mostra com les petites decisions determinen el destí i (des)dibuixen el futur.

Una crítica feroç a la violència de gènere i a la nostra societat, que ens mostra allò que podríem esdevenir, i les seves conseqüències.

 


Benvolgut
Jaume
(2023)

Enric Herce

Specula
(2023)

Gentilesa de:
Spècula

Comprar
CONTRAPORTADA

Un jove endeutat amb un usurer perillós es veu en la necessitat d’escriure al seu oncle de Barcelona per demanar-li ajut econòmic. Tot un seguit d’esdeveniments insòlits el deixaran indefens i descol·locat en una època que no és la seva.

Perdut en el temps i en l’espai, el jove s’obsessionarà amb la idea de tornar a casa. Les cartes dirigides al tiet es convertiran en un refugi per no perdre el cap. O potser tan sols seran fruit de la seva bogeria?

Benvolgut Jaume és una novel·la amb hippies i modernistes; amb zombis i poetes; amb agents de la CIA i estrelles del rock. I és que només Enric Herce podia barrejar tedi finisecular i criatures sobrenaturals en una novel·la a cavall entre el costumisme i el fantàstic.



Ante dioses indiferentes
(2024)

Iván Ledesma
Dolmen
(2023)

Gentilesa de:


Dolmen

Compra
CONTRAPORTADA

Se trata de una novela de terror que se adentra en la oscuridad del ser humano, particularmente cuando este, aquí caracterizado como un remoto pueblo de apenas cien habitantes queda aislado de toda comunicación con el exterior y ve como la fina capa social que nos une se resquebraja rápidamente, poniéndonos ante el espejo y enseñándonos ese reflejo donde vemos el animal que apenas hemos dejado de ser y al que estamos, a un par de días sin comida ni electricidad, de volver a ser.

La intención de la novela, a camino entre la narrativa sintética y la poesía de lo macabro, junto con su voluntad de explorar temas incómodos, hacen de este un libro una invitación a la reflexión y llamado de atención hacia las religiones y la fe, a veces refugio y guía para algunos, pero desgraciadamente motivo de enfrentamientos, disputas, guerras y muerte para muchos otros.

Los fanáticos del terror se verán inmersos en esta historia oscura, llena de fuerzas extrañas que libran una batalla por la supervivencia en un entorno hostil y aislado de todo. Peleas cuerpo a cuerpo, a muerte, bajo un invierno crudo que amenaza con devorarlo todo bajo su blanca capa de muerte…

 


Huesos
que hablan
Speaking Bones
(2023)

Ken Liu

Alianza Editorial
Runas
(2024)

Gentilesa de:
Alianza Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

A ambos lados del Muro de las Tormentas, dos imperios se enfrentan a un torbellino que amenaza destruirlos. En Ukyu-Gondé, la princesa Théra, con la traición al acecho, es perseguida por un continente más vasto de lo nunca imaginó hasta los túmulos de la Ciudad de los Fantasmas, los icebergs en el lejano norte y los valles ocultos de las Montañas del Fin del Mundo. Théra cruzó el Muro de las Tormentas para llevar la guerra a las tierras Lyucu, pero ¿cómo se conquista lo inconquistable?

Mientras, en Dara, la emperatriz Jia, el príncipe Phyro y Pékyu Tanvanaki se ven abocados a seguir caminos que nunca habrían elegido. Y descubrirán que hay poca diferencia entre la locura de los tiranos y la gracia de los reyes.

Continuación de El trono velado, Huesos que hablan es la épica conclusión a una de las grandes series de fantasía de todos los tiempos.

 



Homes d'armes
Men at Arms

(1993)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón
(2023)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Fins ara la Guàrdia Nocturna només compta amb el cap Safanòria (tècnicament un nan), l'agent Cuddy (realment un nan), l'agent Detritus (un troll), l'agent Angua (una dona... la major part del temps) i el cap Nobby (desqualificat per fer trampes). Necessiten tota l'ajuda que puguin aconseguir. Perquè hi ha un assassí als carrers, amb una arma nova i mortífera i un pla per tornar la grandesa perduda a la ciutat d'Ankh-Morpork.




 

 


Lo Rol
de Rèquiem

(2024)

Marc Pastor
Mai Més Llibres
(2024)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

o Rol de Rèquiem és un joc de rol ambientat a l’univers d’HP Lovecraft que combina ATURA’T AQUÍ. Sé què et passa pel cap. T’estàs preguntant qui necessita un altre joc ambientat als mites de Cthulhu. Per què Lo Rol de Rèquiem hauria de ser diferent a La Crida de Cthulhu, el Parxís d’Innsmouth o El Backgammon de la Follia.
Pot ser que coneguis o hagis sentit a parlar de la novel·la L’horror de Rèquiem. Pot ser que fins i tot l’hagis llegit o n’hagis vist el musical. Aleshores no cal explicar-te gaire què tens entre mans. Per si no és el cas: què és Lo Rol de Rèquiem?
Lo Rol de Rèquiem (tornem-hi) és un joc de rol molt seriós d’humor còsmic, el fill bastard entre els monstres de la Universal o de la Hammer i les pel·lícules dels ZAZ, una barreja de terror i paròdia on podràs investigar cultes misteriosos o formar-ne part, on lluitaràs contra divinitats alienígenes o els prepararàs la llet calenteta d’abans d’anar a dormir.
Oblida’t de jocs cooperatius on tots feu pinya per derrotar el primigeni de torn. Aquest és un joc de rols ocults, competitiu, en què no és aconsellable refiar-se de qui tens al costat i la millor manera de vèncer (sí: vèncer) és mentint.




 



Cònan
La ciutadella escarlata
Beyond the Black River; The Phoenix
on the Sword;
The Scarlet Citadel

(1932-1935)

Robert E. Howard
Laertes
L'arcà, 117
(2023)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Aquest volum ofereix tres excel·lents exemples de fantasia, acció i aventures. A Més enllà del riu Negre, batega l’etern conflicte entre colons i pobladors autòctons en una frontera implacable i infestada de màgia. El fènix a l’espasa és una història d’intriga política, acció èpica i heroisme: la profecia s’ha complert i en Cònan s’ha coronat rei, però ara ha d’enfrontar-se a una perillosa conspiració i a un bruixot letal. A La ciutadella escarlata, el capturen i empresonen a la capital del regne de Koth, i li cal desplegar tot el seu coratge per escapar-se de l’infern, combatre traïcions i arts obscures i preservar la seva llegenda.

Cònan és el personatge més rellevant de l’escriptor de literatura pulp Robert E. Howard, pare del gènere anomenat «espasa i bruixeria» i un dels narradors més icònics de la revista Weird Tales. Creador d’altres personatges com Solomon Kane o Kull, el Conqueridor, ha passat a la història sobretot per les narracions que va escriure sobre Cònan, qui, gràcies a les recopilacions dels seus relats i les seves adaptacions al còmic i al cinema, ha esdevingut una icona del segle xx.

 


Stardust
Stardust
(1999)

Neil Gaiman

Obscura Editorial
(2024)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Una de les aventures més màgiques de Neil Gaiman, un conte de fades que ens trasllada al cor d’una terra meravellosa i desconeguda i d’una història captivadora com cap altra.

En Tristran Thorn està decidit a guanyar-se el cor de la Victoria. Així doncs, quan ella li ho demana, li promet que l'obsequiarà amb l'estrella que tots dos veuen caure del cel una nit. Per aconseguir-la, en Tristran no tindrà cap altre remei que creuar les muralles que separen la seva vila d'una terra del tot inexplorada, i no tardarà a descobrir que rere l'antic mur de pedra s'hi amaga la Terra de les Fades, un indret on res és el que sembla. Allà, entre els arbres i la malesa, hi ha bandits, follets i espectres i altres éssers d'allò més extraordinaris, i els estels caiguts prenen la forma de dones de carn i ossos.

Solcant el cel a bord d'un vaixell pirata i acompanyat d'un unicorn, un arbre molt savi i de la mateixa estrella que s'havia entossudit a atrapar, en Tristran farà tots els possibles per aconseguir el Desig del seu Cor.

«No diu res, tan sols clava la mirada al cel i contempla, amb els ulls tristos, la lenta dansa dels estels infinits.»

 



Figueres
de por

(2023)

Diversos autors
Círculo rojo
(2023)

Gentilesa de:


Associació Amics del castell de Sant Ferran

Compra
CONTRAPORTADA

Disset escriptors i un il·lustrador de l'Alt Empordà converteixen la ciutat de Figueres i alguns indrets de la comarca en el reialme del terror i les forces obscures.Per aquesta antologia desfilen entitats sobrenaturals, éssers mitològics, monstres de diversa i esfereïdora mena i personatges sanguin...

 


Carmilla
Carmilla
(1872)

RJ. Sheridan Le Fanu Laertes
L'arcà, 6
(2023)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA


En un remot castell a l’Europa Central del segle XIX, la jove Laura viu una vida tranquil·la fins que l’arribada d’una misteriosa convidada, la bella i enigmàtica Carmilla, canvia tot. Mentre l’amistat entre les dues joves es desenvolupa, Laura comença a experimentar estranys somnis i una progressiva debilitat. La seva salut s’enfonsa mentre la veritat oculta darrere de Carmilla comença a desentrellar-se.
Carmilla és una obra clàssica del gènere gòtic que pren lloc en un món de misteri, vampires i secrets foscos. L’autor, Joseph Sheridan Le Fanu, va ser un mestre en la creació d’una atmosfera inquietant i en la construcció de personatges fascinants. A través d’una narrativa ricament detallada, Le Fanu teixeix una història que examina la dualitat de la bellesa i la maldat, i els límits de l’amistat i la passió.
De lectura obligada per als amants dels clàssics gòtics i de les històries de vampirs. Aprofundeix en les ombres misterioses d’aquesta obra mestra i descobreix el seu impacte perdurable en la literatura de terror. Una història que captivarà la teva ment i envoltarà la teva ànima en una atmosfera de terror i intriga que perdurarà molt temps després de l’última pàgina.

Joseph Sheridan Le Fanu (1814-1873) va ser un escriptor irlandès conegut per les seves contribucions al gènere gòtic i de terror victorià. La seva obra mestra, Carmilla, va ser una de les primeres narratives sobre vampirs en la literatura i va influir profundament en autors posteriors com Bram Stoker. Le Fanu va escriure amb elegància i habilitat, creant una atmosfera de misteri i por que encara ressona avui en dia.
 La seva influència en el gènere de terror és inqüestionable. Le Fanu és recordat com un mestre de la por literària que va marcar un abast profund en el món de la ficció de terror.



Planeta d'exili
Planet of Exile
(1966)

Ursula K. Le Guin

Raig verd
(2024)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Al planeta Werel, fa deu Anys que conviuen a contracor els «llunynats», els colonitzadors de la Lliga de Tots els Mons, i els «egis», els nadius n.mades. Els nadius miren amb desconfiança qualsevol element foraster, i els foramons professen una fe cega en una civilització que els ha oblidat. Totes dues races es menyspreen mútuament, per. si volen sobreviure els primers vents del llarg Hivern i lÆamenaça emergent dels gaal, un bel·licós poble del nord, hauran de superar els prejudicis racials i cooperar.Planeta dÆexili va ser la segona novel·la publicada per Ursula K. Le Guin i una de les obres fundacionals de lÆunivers de lÆEkumen. Va assentar molts dels temes recurrents de la seva obra, com lÆús de lÆantropologia i lÆetnologia dins de la literatura de gènere, lÆintercanvi i el xoc cultural, i la crítica a qualsevol forma dÆimperialisme i jerarquia social. Le Guin ja marcava en aquestes novel·les el camí de la seva literatura, una literatura que va canviar el gènere i que va esdevenir una influència i un referent tant dels seus coetanis com dels escriptors actuals. 



 


El problema dels tres cossos
三 体

(2006)

Cixin Liu
Duna Llibres
(2023)

Gentilesa de:


Duna Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Amb diversos milions d'exemplars venuts, la trilogia dels tres cossos de Cixin Liu s'ha convertit en un referent indiscutible de la ciència-ficció contemporània.

Xina, 1967. Un projecte militar secret envia senyals a l’espai per contactar amb extraterrestres. Aviat, una civilització alienígena a prop de l’extinció capta el senyal i comença a planificar el seu desembarcament a la Terra. Durant les dècades següents, es comunica amb la humanitat a través d’un insòlit mètode: un estrany videojoc esquitxat de continguts històrics i filosòfics. A mesura que els alienígenes comencen a guanyar als jugadors terrícoles, es formen diferents bàndols, uns disposats a donar la benvinguda a aquells éssers superiors i ajudar-los a fer-se càrrec del seu món corrupte, i d’altres preparats per lluitar contra la invasió. El resultat és una experiència tan autèntica com reveladora sobre el nostre temps.

 



 



La fi de la infància
Chilhood's End

(1953)

Arthur C. Clarke
Duna Llibres
(2023)

Gentilesa de:


Duna Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Els governants suprems apareixen amb les seves naus de sobte, superiors als éssers humans en intel·lecte, tecnologia i exèrcit. Demanen unificar la terra, eliminar la pobresa i acabar amb la guerra. La humanitat hi posa poca resistència, les peticions són raonables i la majoria les accepta. Així comença un canvi de paradigma cap al que sembla una utopia.
Però a quin preu? Per als qui resisteixen, es fa evident que els governants suprems tenen una agenda pròpia. A mesura que la civilització s'acosta a la cruïlla de camins, els governants suprems marquen el final de la humanitat. . . o és només el principi?



 

 


L'últim corb
(2024)

Selena Soro
Grup 62
(2023)

Gentilesa de:


Grup 62

Compra
CONTRAPORTADA

L’últim corb és la segona part de la bilogia Misteris de la Boira, guardonada amb el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura.

L’Ordre Ministerial governa la Terra Fosca amb mà de ferro. El tirà, Kavega, ha prohibit estimar perquè l’amor crea un món que no pot controlar. La Gala i el Ciaran han fugit de les urpes del govern i s’han trobat amb els rebels. També coneguts com a immorals, són les persones que estimen, i es preparen per enderrocar el tirà. La Gala i el Ciaran tenen la missió de trobar la història que ho podria canviar tot: el secret dels poders de Kavega.

En el seu viatge, descobriran que l’amor també pot ser un tirà, i en companyia de la Sarsa i el Tim —una assassina i un esclau— s’enfrontaran al dolor i a la pèrdua, però també a l’alegria d’entendre qui són i com és el món on volen viure. Fugir de la guerra vol dir tenir totes les batalles pendents, i ara als rebels els toca lluitar per salvar tot el que consideren bell en aquest món.